Indeks
Indeks
Biografija
Uloge
Kritike
Fotografije
Preuzimanje
Biografija Vord - Preuzimanje
Audio
Video
Kontakt
Preuzimanje

Aleksandar Dojković - tenor

Rođen je, školovao se, živi i radi u Beogradu u Srbiji. Zavoleo je muziku od najranijeg detinjstva uz majku muzičkog pedagoga.

Na polovini pravnih studija prevladala je ljubav prema operi kada počinje da uči solo pevanje. Usavršavao se u Francuskoj radeći sa g.đom Šavret Avril. Školovanje zaokružuje dvogodišnjim radom sa Maestrom Nikolom Mitićem, baritonom, prvakom Beogradske opere. Sarađivao je i sa mnogim drugim značajnim pedagozima od kojih ističemo master klas Maestra Karla Venture i konsultacije Maestra Angela Šureva, dirigenta.

Solistički je nastupao u zemlji i inostranstvu (Italija, Francuska, Grčka, Mađarska, Albanija, Makedonija). Stalni je solista prve kategorije Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Kao gostujući solista redovno nastupa u Operi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao i u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu. Ostvario je do danas 29. operskih uloga od kojih su i dvanaest u premijerama. Novembra 2009. godine je nastupao u apsolutnoj premijeri opere Saloma u Nacionalnoj operi u Tirani (Albanija) interpretirajući ulogu Narabota. On je prvi srpski operski umetnik koji je ikada nastupao u albanskoj Nacionalnoj operi u Tirani - TKOB. Nastupao je i na više koncerata u zemlji i inostranstvu sa poznatim ansamblima od kojih ističemo: Hor i Orkestar radio - televizije Srbije, Niški simfonijski orkestar, Orkestar Beogradske opere i Kamerni orkestar "Skopski solisti". Ima više trajnih snimaka za umetnički program Nacionalne televizije Srbije.

Nastupao je pod dirigentskom palicom sledećih dirigenata: Maestro Nikola Kolabjanki, M.o Đuzepe Montanari, M.o Frančesko Roza, M.o Štefan Šrajber, M.o Johan Arnel, M.o Terje Boje Hansen, M.o Uroš Lajovic, M.o Jakopo Sipari di Peskaseroli, M.o Franc Garozo alias Frančesko di Mauro, M.o Johanes Harnajt, M.o Andrej Andrejev (Andrei Andreev), M.o Entoni Armore, M.o Najden Todorov (Nayden Todorov), M.o Jon Janku †, M.o Angel Šurev †, M.o Jovan Šajnović † ...

U mnogim domaćim i međunarodnim podelama nastupao je zajedno sa sledećim pevačima: Mauro Augustini, Ketlin Mek Kala, Pjero Teranova, Sabina Puertolas Azara, Leandra Overman †, Hans Diter Bader, Kleri Barta, Nauzika Poličikjo, Svitlana Dekar, Trond Halstajn Moe, Ranhild Hejland Sorensen, Ingeborg Kozmo, Iciar Martinez Galdos, Robin Folman, Tomas Gaželi, Roj Stivens, Željko Lučić, Dunja Simić, Nikola Mitić, Živan Saramandić †, Milka Stojanović, Radmila Bakočević, Jadranka Jovanović, Jelena Vlahović, Branislav Jatić, Boris Trajanov, Vesna Ginovska Ilkova i mnogi drugi.

Nastupao je u operama koje su režirali: Đankarlo del Monako, Patricija Penton, Bruno Klimek, Mladen Sabljić †, Dejan Miladinović †, Plamen Kartalov, Ognjan Draganov, scenografi: Miljen Kljaković - Kreka, Aleksandar Zlatović †, Platon Bardi, Miodrag Tabački, kostimografi: Uta Vilkensen, Olja Ivanjicki †, Milanka Berberović i mnogi drugi ...

Na više operskih scena nastupao je u brojnim ulogama od kojih izdvajamo sledeće:

ULOGE:

KANIO (Pajac) - Pajaci - R. Leonkavalo, (It.)

TURIDU - Kavalerija rustikana - P. Maskanji, (It.)

POLIONE - Norma - V. Belini, (It.)

PINKERTON - Madam Baterflaj - Đ. Pučini, (It.)

MAURICIO - Adriana Lekuvrer - F. Čilea, (It.)

ISMAIL - Nabuko - Đ. Verdi, (It.) *41 predstava

AJZENŠTAJN - Slepi miš - J. Štraus, (Sr.) *33 predstave

NARABOT - Saloma - R. Štraus, (Ne.)

Pijani Seljak - Katarina Izmajlova (Ledi Magbet Mcenskog okruga) - D. Šostakovič, (Ru.) i druge.

. . .

(29 operskih uloga)

. . .

Aprila 2005. godine izabran je za člana Predsedništva Udruženja muzičkih umetnika Srbije - UMUS.

Desetog februara 2008. godine izabran je za člana Predsedništva Udruženja muzičkih umetnika Srbije - UMUS.

Dvadesetog aprila 2012. godine izabran je za zamenika predsednika Udruženja muzičkih umetnika Srbije - UMUS.

 

Jun, 2017. godine.

 

KRITIKE:

 

NABUKO U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU

"... Ismail (Aleksandar Dojković) ima svež i mlad tenorski glas, sa obećavajućom budućnošću pred njim. "

Andrej Klemenčič,

iz kritike predstave "Nabuko" - 05.05.2010.

u listu "Balkan insajd" od 10. maja 2010. godine u rubrici "Život i stil"

(www.balkaninsight.com - English edition).

. . .

VELIKI USPEH NAŠEG TENORA U TIRANI

" Solista Opere Narodnog pozorišta, tenor Aleksandar Dojković, učestvovao je u međunarodnom projektu povodom obeležavanja dvadeset godina od rušenja Berlinskog zida, održanom u Tirani, u operi "Saloma" Riharda Štrausa. Time je posle 64 godine duge pauze ponovo uspostavljena saradnja između naše dve operske kuće, a gostovanje našeg umetnika propraćeno je velikom pažnjom albanskih medija, dok je tokom novembra na zgradi Opere u Tirani između drugih, bila podignuta i srpska zastava. Aleksandar Dojković našao se među značajnim umetnicima evropske scene: operom je dirigovao direktor Rimske opere maestro Nikola Kolabjanki, reditelj predstave bila je dugogodišnja direktorka opere u Monte Karlu Patricia Panton, Salomu je tumačila gošća iz Italije Nausika Polićikio, rolu Johanana gost iz Nemačke Tomas Gazeli, a Herod je bio gost iz Amerike Roj Stivens. … u scenografiji mladog albanskog slikara i diplomiranog scenografa Platona Bardija, koji je italijanski đak i koji već duže vreme živi i radi na Apeninima. ... Dojković je poziv za ovo gostovanje dobio od direktora Opere iz Tirane gospodina Žanija Cikoa, nakon uspešnog nastupa beogradske "Salome" u Italiji 2008. godine... Sve predstave "Salome" u Tirani bile su izuzetno dobro posećene, snimak će biti emitovan na televiziji,... "

Vanja Kosanić,

iz članka u mesečnom listu "Pozorišne novine" broj 40 od januara 2010. godine.

. . .

SRPSKI OPERSKI PEVAČ PRVI PUT GOST U TIRANI

"... Zahvaljujući ovom beogradskom umetniku, na vrhu zgrade Nacionalne opere Albanije zavijorila se nedavno i srpska zastava. Učešće u međunarodnom operskom projektu, koji su organizovali Albanci, ovom solisti sonornog glasa, donelo je status prvog operskog pevača iz Srbije koji je zakoračio na scenu Nacionalne opere u Tirani. Dojkovićev nastup, albanska publika i mediji toplo su dočekali, a njegovo gostovanje otvorilo je prostor za preko potrebnu kulturnu saradnju između dva susedna naroda. Reč je o međunarodnom projektu povodom 20 godina od rušenja Berlinskog zida, pa se u skladu s prilikom na repertoaru našla čuvena nemačka opera "Saloma" Riharda Štrausa... "

Sonja Bikić - novinar,

iz intervjua u dnevnom listu "Blic" od 12. januara 2010. godine.

. . .

PRVI PUT KAKO JE JEDAN SRPSKI PEVAČ STUPIO NA SCENU TKOB*

(* Nacionalnog Pozorišta Opere i Baleta Albanije)

" On uzvraća posetu Tefti Taškoj, nakon 64 godina. Aleksandar Dojković dolazi iz Beograda. Ulogu Narabota, komandanta Herodove garde, u operi "Saloma", solistički je izveo u Tirani po prvi put. Čak, on je prvi srpski operski pevač, koji peva u Albaniji... U razgovoru, on govori o sadržaju opere, ali i o albansko-srpskom susedstvu... "

Alma Mile - novinar,

iz intervjua u albanskom dnevnom listu "Panorama" od 20. novembra 2009. god

u rubrici "Kultura" nakon apsolutne albanske premijere opere Salome.

. . .

PREMIJERA - NOVA VERZIJA NABUKA

"... Ismail, Aleksandra Dojkovića dao je vidan doprinos ovoj dobro pevanoj predstavi; zdravim, raspevanim i angažovanim pevanjem svoga tenora. "

Prof. Slobodan Turlakov,

iz kritike premijere "Nabuka" u listu "Svedok" od 16-og oktobra 2007. godine.

. . .

STEREORAMA - PREMIJERA NABUKA

"... Od solista treba pre svega istaći Jadranku Jovanović kao Abigailu i Aleksandra Dojkovića u ulozi Ismaila. Svojim voluminoznim glasom Jadranka Jovanović je prekrila scenu ... Slično tome može se reći i za Aleksandra Dojkovića jednog liriko-spinto tenora koji je plemenitošću tona i sonornošću svoga glasa kao i muzikalnim tumačenjem uloge ostvario upečatljiv utisak. Ovome treba dodati i nenametljiv ali sugestivan scenski manir koji je realizaciji uloge dao dodatni kvalitet. "

Nedeljko Grba - muzički urednik,

iz kritičkog osvrta na premijeru "Nabuka" - Radio Beograd, "Stereorama", 14-og oktobra 2007. godine.

. . .

UZ ŠAMPANJAC - PREMIJERA SLEPOG MIŠA

"... U dvema predstavama pojavile su se dve podele, ... , a prva podela pevača (*Dojkovic) daleko kvalitetnija, snalažljivija na sceni, glumački uigranija, od druge. ... , a Aleksandar Dojković (Gabrijel fon Ajzenštajn) razigran do neslućenih razmera, duhovit i šarmantan imao je svoj vokalni vrhunac u tumačenoj ulozi. "

Prof. Branka Radović - muzikolog,

iz muzičke kritike premijere "Slepog miša", "Uz šampanjac",

dnevni list"Politika", jun 2005. godine.

. . .

 

 

NASTUPI :

 

2021.12.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Novogodišnja Gala predstava
2021.11.16
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – Međunarodni dan tolerancije
2020.09.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert
2020.02.08
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2019.11.27
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2019.06.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – Zatvaranje sezone
2019.03.23
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2019.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert – Gala
2019.01.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2018.12.22
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2018.11.21
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2018.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert – Gala
2018.01.03
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2017.12.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2017.12.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Norma (Polione)
2017.12.02
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – Gala, Maestro Jakopo Sipari di Peskaseroli - Italija
2017.10.21
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2017.10.11
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Norma (Polione)
2017.06.21
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Norma (Polione) – Premijera - II
2017.04.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Humanitarni gala koncert – Svetski dan borbe protiv Parkinsonove bolesti - 2017
2017.03.22
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2017.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert – Gala
2016.12.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2016.12.24
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2016.11.26
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2016.10.15
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2016.06.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – Zatvaranje sezone
2016.06.29
Kapetan Mišino zdanje - Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – 25. BELEF - Beogradski letnji festival
2016.06.25
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu) – Gala, Maestro Najden Todorov (Nayden Todorov), Bugarska - zatvaranje sezone
2016.06.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2016.04.16
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – Gala, Maestro Entoni Armore (Anthony Armore), SAD - Austrija
2016.04.11
Dvorana Kulturnog centra "Anton Panov" u Strumici, Makedonija Koncert – Gala, Jubilej Prof. M.o Vasil Atanasov
2016.04.10
Makedonska Opera i Balet u Skoplju, Makedonija Koncert – Gala, Jubilej Prof. M.o Vasil Atanasov
2016.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert – Gala
2016.01.05
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2015.12.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2015.06.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – Zatvaranje sezone
2015.06.06
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2015.05.16
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2015.05.06
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2015.04.21
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2015.04.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Obnova
2015.02.25
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu) – Gala, Maestro Franc Garozo, Italija - alias Frančesko di Mauro
2015.01.18
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2014.12.27
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Saloma (Narabot) – PREMIJERA
2014.12.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Humanitarni gala koncert – Svetski dan borbe protiv HIV-a - AIDS-a 2014
2014.10.24
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2014.10.11
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2014.06.29
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – Zatvaranje sezone
2014.04.16
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2014.03.03
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pod ovim znakom (Konstancijus Hlorus, Cezar, otac Konstantinov)
2014.02.26
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2014.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert – Gala
2013.10.28
Opera Narodnog pozorišta u Nišu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – NIMUS - 39. Niške muzičke svečanosti
2013.10.10
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pod ovim znakom (Konstancijus Hlorus, Cezar, otac Konstantinov)
2013.10.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pod ovim znakom (Konstancijus Hlorus, Cezar, otac Konstantinov)
2013.10.08
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pod ovim znakom (Konstancijus Hlorus, Cezar, otac Konstantinov) – SVETSKA PREMIJERA, kompozitor Monsinjor Marko Frizina, Vatikan
2013.06.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2013.03.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2013.02.23
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Obnova
2013.01.13
Centar Sava - Beograd, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji gala koncert
2012.11.17
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – Obnova
2012.10.26
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2012.06.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Donatorski gala koncert – Zatvaranje sezone
2012.05.19
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, Srbija - Opera N. pozorišta u Beogradu Majski gala koncert
2012.02.18
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2011.12.14
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2011.05.04
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2011.02.02
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Adriana Lekuvrer (Maurizio)
2010.11.10
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2010.10.26
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2010.05.15
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert u Leskovcu
2010.05.05
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2010.04.18
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Operski koncert
2010.03.31
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2010.03.27
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2010.02.06
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2010.01.24
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2010.01.20
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pajaci (Kanio)
2010.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert
2009.12.30
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Gala
2009.12.15
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2009.11.21
Nacionalna opera u Tirani, Albanija Saloma (Narabot)
2009.11.19
Nacionalna opera u Tirani, Albanija Saloma (Narabot)
2009.11.17
Nacionalna opera u Tirani, Albanija Saloma (Narabot)
2009.11.15
Nacionalna opera u Tirani, Albanija Saloma (Narabot) – PREMIJERA
2009.10.31
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pajaci (Kanio)
2009.10.28
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2009.09.19
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – otvaranje sezone
2009.06.17
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pajaci (Kanio)
2009.06.08
Dvorana Kulturnog centra Trstenik, Srbija - Opera N. pozorišta u Beogradu Gala koncert
2009.05.15
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, Srbija - Opera N. pozorišta u Beogradu Majski gala koncert
2009.05.11
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2009.05.10
Opera Madlenianum u Beogradu, Srbija Madam Baterflaj (Pinkerton)
2009.04.23
Opera Madlenianum u Beogradu, Srbija Madam Baterflaj (Pinkerton)
2009.03.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – Gala - Željko Lučić (Nabuko)
2009.02.19
Opera Madlenianum u Beogradu, Srbija Madam Baterflaj (Pinkerton)
2008.12.29
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Gala
2008.12.16
Velika dvorana Kulturnog centra Rume, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2008.11.14
Velika dvorana Kulturnog centra Rume, Srbija Pajaci (Kanio)
2008.10.19
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Kavalerija rustikana (Turidu)
2008.09.23
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2008.07.01
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Gala koncert – zatvaranje sezone
2008.06.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – zatvaranje sezone
2008.05.26
Dvorana Kulturnog centra Pančeva, Srbija Majski gala koncert
2008.05.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2008.03.08
Teatar “Aligijeri” u Raveni, Italija Saloma (Narabot)
2008.03.05
Teatar Komunale “Masini” u Faenci, Italija Veliki gala koncert
2008.03.04
Teatar Sociale u Rovigu, Italija Gala koncert
2008.03.03
Teatar Sociale u Rovigu, Italija Saloma (Narabot)
2008.02.22
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Saloma (Narabot)
2008.02.09
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Madam Baterflaj (Pinkerton)
2008.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert
2007.12.29
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn) – Gala
2007.11.08
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail)
2007.10.10
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Nabuko (Ismail) – PREMIJERA
2007.06.21
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Pajaci (Kanio) – zatvaranje sezone
2007.06.15
Opera Madlenianum u Beogradu, Srbija Madam Baterflaj (Pinkerton)
2007.05.23
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2007.01.28
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2007.01.13
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Novogodišnji koncert
2006.12.20
Opera S.N.P. u Novom Sadu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2006.12.16
Opera S.N.P. u Novom Sadu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2006.11.24
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)
2006.10.28
Opera S.N.P. u Novom Sadu, Srbija Katarina Izmajlova – Ledi Magbet Mcenskog okruga (Pijani seljak)
2006.10.17
Opera S.N.P. u Novom Sadu, Srbija Katarina Izmajlova – Ledi Magbet Mcenskog okruga (Pijani seljak)
2006.10.10
Centar Sava – Beograd, Međunarodni festival BEMUS, Opera S.N.P. u Novom Sadu, Srbija Katarina Izmajlova – Ledi Magbet Mcenskog okruga (Pijani seljak) – PREMIJERA - BEMUS
2006.05.06
Opera N. pozorišta u Beogradu, Srbija Slepi miš (Ajzenštajn)

. . .

 

Jun, 2017. godine.

Indeks
Indeks
Na vrh